QUI SOM?

“Educar en valors a infants, joves i famílies del Prat de Llobregat, especialment del barri de Sant Cosme, en el seu temps lliure, i esdevenir un espai de transformació i inclusió social des de i per a la participació i dinamització comunitària”

Missió de l’Esplai GISC

L’ Esplai Gisc és un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai, que va néixer l’any 1973 amb l’objectiu d’impulsar l’educació en el lleure dels infants i joves del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

Des de fa 45 anys, El GISC organitza activitats educatives en el temps de lleure dels infants, adolescents i llurs famílies, i col·labora amb la comunitat educativa i les entitats i associacions de l’entorn, així com de la Federació i Fundació Catalana de l’Esplai.

L’esplai és un espai de vida comunitària on petits, joves i grans conviuen sense exclusions. Un lloc on aprenen a participar i assumir responsabilitats, a ser més autònoms, créixer i passar-ho bé, amb el joc, l’esport, les excursions, la música, les tecnologies i expressió artística. Des d’on poden conèixer i estimar el barri, la ciutat i Catalunya, la seva llengua, les tradicions i el medi natural.

L’esplai dona suport a les famílies i els seus fills per a conciliar la vida laboral, escolar i familiar. També ajuda a un millor èxit escolar. Promou que els joves puguin desenvolupar els seus projectes, fer un servei a la comunitat i viure un temps de lleure no consumista en un ambient saludable.

En definitiva, l’esplai és un espai per a fer amics i aprendre a ser millors ciutadans i ciutadanes. A ser persones felices i compromeses.

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai