QUI SOM

La nostra missió

L’ Esplai Gisc és un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai, sense ànim de lucre, que desenvolupa una tasca social i educativa continuada i reconeguda al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

Va néixer l’any 1973 amb l’objectiu d’impulsar l’educació en el lleure dels infants i joves del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

Des de fa més de 40 anys, organitza, com a entitat de lleure al barri, activitats educatives en el temps de lleure dels infants, adolescents i llurs famílies i col·labora amb la comunitat de veïns, entitats i escola del barri. Comparteix i educa, amb la Federació i Fundació Catalana de l’Esplai.

Els nostres valors

Partim d’uns valors humans que inspiren la nostra tasca educativa:

  • La utopia: Volem avançar cap a un món més just, vers una societat inspirada en els valors de la pau, la democràcia, la fraternitat i la sostenibilitat.
  • La solidaritat: Optem per la cultura de la solidaritat i la cooperació, basada en el respecte a la dignitat de les persones i dels pobles, a la diversitat i als drets humans.
  • La iniciativa: Volem fomentar la participació, l’autonomia personal i l’esforç individual i col·lectiu, per fer front als reptes amb creativitat i per desenvolupar una ciutadania activa i responsable.
  • La felicitat: Cerquem una ètica basada en la recerca de la confiança en la persona i de la felicitat individual i col·lectiva. Treballem perquè els infants, els joves i les famílies aprenguin a estimar, a ser feliços i a gaudir de la vida, a partir de l’honestedat, la coherència, la generositat, la senzillesa, la comunicació i l’expressió dels sentiments.

El nostre “saber fer”

L’esplai és un espai de vida comunitària on petits i joves conviuen sense exclusions. Un lloc on aprenen a participar i assumir responsabilitats. A ser més autònoms, créixer i passar-ho bé, amb el joc, l’esport, les excursions, la música, les tecnologies i l’expressió artística.

Des d’on poden conèixer i estimar el barri, la ciutat i Catalunya, la seva llengua, les tradicions i el medi natural.

L’esplai dona suport a les famílies i els seus fills per a conciliar la vida laboral, escolar i familiar. També ajuda a un millor èxit escolar.

Promou que els joves puguin desenvolupar els seus projectes, fer un servei a la comunitat i viure un temps de lleure no consumista en un ambient saludable.

En fi, l’esplai és un espai per a fer amics i aprendre a ser millors persones. Feliços i compromesos.

Tot això ho fa treballant en xarxa, amb la comunitat educativa, amb les entitats, amb els veïns i veïnes, amb les administracions i amb la Federació i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai